top of page
  • Persoonlijke verhalen

Zo ziek van het afbouwen dat ik bij de internist belandde


Ik ben Frederique, 45 jaar. Ik gebruikte paroxetine tegen een depressie. Ik had veel last van bijwerkingen, en ik vroeg aan mijn huisarts of ik er niet beter mee kon stoppen. Maar hij vond dat geen goed idee; ik moest het blijven gebruiken.


Op een gegeven moment ging ik toen zelf maar proberen af te bouwen. Van 20 mg naar 15 mg ging nog redelijk. Maar toen ik naar 10 mg ging kreeg ik heftige klachten. Hoofdpijn, darmkrampen, misselijkheid, diarree, spierpijn en angst. Terwijl ik nooit angstig ben geweest voordat ik paroxetine ging slikken.

Ik werd zo ziek van het afbouwen van paroxetine dat mijn huisarts me naar de internist stuurde.

Zelf wist ik zeker dat mijn klachten door het afbouwen kwamen, maar mijn huisarts (h)erkende dat niet. De internist ook niet. Er werd een hele rij onderzoeken gedaan, waarvan ik wist dat het allemaal weggegooid geld was.


Ik schoot er niets mee op. En bleef me intussen beroerd voelen. Dat duurde 3 maanden. Gelukkig kon ik naar een andere huisarts overstappen en die herkende mijn probleem direct. Hij stelde voor om taperingstrips te gaan gebruiken en zo kon ik langzaam afbouwen. Ik ben nu helemaal van de medicatie af!

Ik vind het nog steeds heel raar dat al die onnodige onderzoeken gewoon betaald werden, maar dat ik zelf moest betalen voor de oplossing.

Ik baal nog steeds van al die verloren tijd waarin ik onnodig ziek was, gewoon omdat ze niet wilden erkennen dat het door het afbouwen kwam. Maar ik probeer vooruit te kijken.

Ik ben vooral dankbaar dat ik uiteindelijk een huisarts vond die wel begreep wat er aan de hand was. En ook wist wat je eraan kunt doen.Frederique is een gefingeerde naam. Haar echte naam is bij Vergoeding Afbouwmedicatie NU bekend.foto: Chris Barbalis, Unsplash

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page