top of page

Afbouwen met taperingstrips op maat kost € 80 - €100 per maand. Maar de zorgverzekeraars weigeren ze te vergoeden.

Sommige mensen gaat het afbouwen redelijk goed af, anderen zijn er maanden, soms jaren mee bezig. En sommigen lukt het nooit. Het gebruik van zogenaamde psychoactieve medicatie veroorzaakt veranderingen in de hersenen. Die kunnen ongedaan worden gemaakt door heel langzaam af te bouwen. Ga je te snel, of bouw je af met de grote stappen,dan kun je te maken krijgen met vreselijke gevolgen, zowel op de korte als de lange termijn. Hier enkele voorbeelden van hulpvragen zoals die dagelijks binnenkomen bij de Vereniging Afbouwmedicatie.

Sorry dat ik u lastigval, maar ik weet niet wat ik moet doen. Ik heb geprobeerd te stoppen met escitalopram maar werd daar heel ziek van.

Mijn eigen dokter zegt dat ik weer terug moet naar het medicijn waar ik zo ziek van werd en dan opnieuw proberen af te bouwen. 

Maar ik weet niet wat er gaat gebeuren als ik wéér ga slikken. En hoeveel dat dan moet zijn om vervolgens te gaan taperen. Ik ben zo bang geworden voor dit medicijn!!!!

Kunt u mij een advies geven?

    "

Ik wilde graag weten of het afbouwen van venlafaxine mag via een huisarts of dat hier een restrictie op zit dat dit altijd door de psychiater gedaan moet worden. Want het is door de psychiater voorgeschreven, maar daar ben ik niet meer in behandeling. Daarnaast wil ik weten wat voor risico's er aan verbonden zijn dat die medicatie afgebouwd word.

Onze kleinzoon van 19 jaar wil graag zijn antidepressiva afbouwen. Hij gebruikt fluoxetine.

Hij heeft het al een keer geprobeerd, maar kreeg toen last van donkere gedachten tot aan zelfmoord toe. De huisarts zegt dat het niet nodig is langzaam af te bouwen. Maar hij durft het niet meer opnieuw te proberen.

Nu heb ik gelezen over taperingstrips. Ze worden geloof ik niet vergoed. Maar desnoods betalen wij ze voor hem. We kunnen het niet aanzien dat zijn leven verpest wordt door deze medicijnen. Hoe nuttig ze misschien waren in het begin. Heeft u goede raad?

Ik wil graag stoppen met paroxetine. Ik gebruik het al 10 jaar, maar ik krijg steeds meer last van bijwerkingen.

Mijn  huisarts kan niets mee, hij weet niets van de hele materie.

Ik heb ook eerder geprobeerd te stoppen, maar niet via taperingstrips en dat lukte toen dus niet. De huisarts vond dat ik niet had moeten proberen te stoppen.

Nu weet ik dus dat er taperingstrips bestaan. Kunt u mij meer informatie geven?

Free_Sample_By_Wix.jpeg

MELD
    PUNT

Uitgebreide informatie over veilig afbouwen van antidepressiva, slaap en kalmeringsmiddelen, antipsychotica, anti-epileptica vind je op www.verenigingafbouwmedicatie.nl
 

Meer over het afbouwen van opiaten: 
www.opiatenafbouwen.nl 

Vergoeding
Afbouwmedicatie NU!

teken de petitie

MELDPUNT
AFBOUWPROBLEMEN

teken de petitie

Vergoeding
Afbouwmedicatie NU!

bottom of page